Pittsburgh besegrade Buffalo med 3-2 i lördagkvällens NHL-sändning i SVT. Foto: TT

Buffalo pressade Pittsburgh – stolpskott från kvittering

Pittsburgh var klart bäst i två perioder.

Men ligans sämsta lag Buffalo kom tillbaka – och var ett stolpskott från kvittering i den tredje perioden.

– Buffalo stretade emot bra i slutet, men var det klart sämre laget, säger SVT-experten Mikael Renberg i lördagkvällens NHL-sändning där Pittsburgh vann med 3-2.

Pittsburgh utmanar om segern i den östra divisionen. Därför var segern mot Buffalo på lördagskvällen viktig för Penguins.

Ett Pittsburgh som var det klart bättre laget i de två första perioderna – ledda av superstjärnan Sidney Crosby.

Jared McCann inledde målskyttet och blev också periodens enda målskytt.

Det var också ytterst nära att nämnde Crosby ökade på till 2-0, men hans skott tog i målramen.

2-0 kom dock i upptakten av den andra. Buffalos Dylan Cozens drällde med pucken bakom eget mål och det var inte Pittsburgh sena på att utnyttja när Evan Rodrigues stänkte in 2-0.

Crosby regissör på isen

Men Buffalo, med svenskarna Rasmus Dahlin, Rasmus Asplund och Victor Olofsson på isen, gav sig inte.

Tage Thompson reducerade till 2-1 efter en stark aktion i Pittsburghs zon.

Men då klev han fram igen. Sidney Crosby.

I powerplay hittade han bladet på Bryan Rust och 3-1 var ett faktum – och momentum för Pittsburgh inför tredje perioden.

Sabers, som är borta från slutspel sedan länge, forcerade dock starkt.

3-2 kom genom Casey Mittelstadt halvvägs in i perioden.

Stolpskott från 3-3

Och det var sånär att det också kom en kvittering.

Rasmus Dahlin gjorde en fin aktion på offensiva blålinjen och skickade pucken mot mål – där den till slut tog i stolpen innan Pittsburghmålvakten Tristan Jarry kunde blockera.

Buffalo tog också ut målvakten Dustin Tokarski, och gick för kvittering i spel sex mot fem, med bland annat Rasmus Dahlin på isen.

Dahlin sköt, men skottet täcktes bort, Pittsburgh höll undan och tog värdefulla poäng i toppstriden.

– Pittsburgh är ett mycket stabilare lag. De flyttar pucken mycket snabbare, och backarna sätter bättre fart i spelet. Sedan har de klasspelare som exempelvis Crosby, som Buffalo inte har. Sedan tycker jag att Buffalo kommer tillbaka bra i matchen, mycket på grund av att Pittsburgh blir passiva och bjuder in Buffalo i matchen lite onödigt, säger SVT:s expert Mikael Renberg.