Örebros Patrik Karlkvist jublar efter ett av sina två mål.

Se Patrik Karlkvists två mål, 3–3 och 4–3, i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån

Örebros Patrik Karlkvist hjälte – sänkte HV71 med två snabba mål

HV71 var på väg mot andra raka segern.

Då vände Örebro underläge 1–3 till seger med 5–3 efter två snabba mål av stjärnvärvningen Patrik Karlkvist.

– Jag får pucken två gånger och så vinner vi, säger han med ett skratt till TV4 Play.

HV71 fick en mardrömsstart på säsongen med fyra raka förluster och noll poäng innan segern mot Modo i tisdags.

I dag var Jönköpingslaget på väg mot andra raka segern och ledde med 3–1 borta mot Örebro i slutet av den andra perioden.

Då fick hemmalaget in en viktig reducering innan pausvilan och i tredje kom vändningen.

Patrik Karlkvist blev hjälte genom att sätta 3–3 och 4–3 inom loppet av två minuter och 26 sekunder. Först stänkte han upp pucken i krysset och kvitterade, en stund senare vann Örebro en kamp framför kassen varpå Karlkvist snodde åt sig pucken och hittade luckan mellan benen på Hugo Alnefelt.

Örebro vann skotten med 37–18.

– Jag lider med Hugo som får spela alldeles själv där på slutet. Från minut 30 är det egentligen bara ett lag på banan och vi förlorar rättvist, säger HV71:s tränare Anton Blomqvist till TV4 Play efteråt.

Sista målet kom i tom kasse och Örebro vann med 5–3. Efter att ha inlett säsongen med tre raka förluster har de nu två raka segrar.

– Vi hittade ett sätt att vinna i dag och det är fantastiskt starkt, säger Patrik Karlkvist till TV4 Play.