Anton Strålman har bytt yrkesbana och blivit fystränare för damfotbollslaget Skultorps IF Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

SHL-profilen Anton Strålmans udda karriärsbyte – blir tränare för damlag i fotboll

Publicerad

Anton Strålman, 38, lämnade HV71 efter förra säsongen.

Nu gör han ett väldigt oväntat karriärsbyte. Den NHL-meriterade backen blir fystränare för damfotbollslaget Skultorps IF – i division 1.

– Det är riktigt kul att få in honom, säger Inge Kindbom, som tillhör klubbens sportgrupp, till SVT Sport.

Det har varit väldigt tyst och oklart kring Anton Strålman efter hans sorti från HV71. 38-åringen gjorde comeback i svensk hockey efter 938 matcher i NHL och hjälpte Jönköpingsklubben att spela sig kvar i SHL i fjol.

Strålman har varit utan ett kontrakt, men nu har Tibrosonen hittat ett jobb.

Det blir ett oväntat sådant. Han ska bli fystränare för Skultorps IF, ett fotbollsdamlag som huserar i division 1. Något som Skaraborgs Allehanda var först med att berätta.

Inge Kindbom, som tillhör Skultorps sportgrupp, är väldigt glad över nytillskottet.

– Anton är en riktig föreningsmänniska och har en enorm erfarenhet. Det här är en win-win-situation och något han vill testa. Vi vill få in en ny röst efter att vi gått upp i division 1. Klubben andas en framtidstro, säger han till SVT Sport.

Har en son som spelar i klubben

Strålman är bosatt nära Skultorps fotbollsanläggning och hans äldre son spelar i ett av klubbens pojklag.

Anton Strålman har en diger meritlista. Han har vunnit ett VM-guld och VM-brons med Tre Kronor. Under NHL-karriären representerade han Toronto, Columbus, New York Rangers, Tampa Bay, Florida, Arizona och Boston mellan 2007-2023.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.