Foto: Bildbyrån

Sverige föll mot Japan i OS-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Det blev förlust för Damkronorna i OS-premiären.

Japan vann matchen med 3–1.

– Trist att vi inte kunde göra en bra prestation så att man kunde få känna att hela dagen bara var lyster, säger Emma Nordin till TT.

Sverige är rankat nia i världen – och när de ställdes mot sjätterankade Japan i OS-premiären kunde de inte ställa till med en skräll. Matchen stod och vägde i den tredje perioden. Då smällde Rui Ukita in 2–1 till Japan.

Det svenska laget gick in i den andra perioden i 1–0-underläge men kvitterade genom Maja Nylén-Persson. Damkronorna försökte resa sig efter Japans ledningsmål – men fick inte hål på den japanska målvakten.

OS i Peking 2022

Istället satte Japan slutresultatet 3–1 i öppen bur när Sverige tryckte på för en kvittering.

– Det känns lite svagt. Jag tycker vi låter dem komma till alldeles för mycket. Det blev 27–40 i skott, det är inte tillräckligt bra. Nu vet vi hur det är att vara på den här nivån igen, topp 10, så det gäller att vi får reflektera lite, kolla lite video och se vad som gick mest snett, säger Nordin som gör sitt fjärde OS.

Så fungerar gruppspelet

Nästa match spelas mot Tjeckien, rankat sjua i världen, på lördag 09.40. De övriga lagen i Sveriges grupp är Danmark och Kina. De tre bästa från Sveriges grupp går till kvartsfinal.

Grupp A består av bättre rankade nationerna: Kanada, Schweiz, USA, Finland och det ryska laget. Samtliga lag från grupp A går till kvartsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet