Olli Jokinen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Olli Jokinens omtalade utskällning – och hur han ser på den: ”Fick samtal från min fru” Foto: SVT/Youtube Timrå IK

Timrå-tränaren Olli Jokinen om uppmärksammade klippet: ”Det var för många f-ord – men det bara hände”

Publicerad

Säsongen har inte dragit igång, men Timrås nye finländske tränare Olli Jokinen har redan skapat rubriker. Då de mötte Vasa Sport i en träningsmatch skällde han ut sitt lag rejält i en periodpaus.

– Det var för många f-ord, men det bara hände. Jag fick definitivt ett samtal från min fru som sade åt mig att tvätta mitt språk, säger han till SVT Sport.

Det var efter en riktigt svag period under försäsongsmatchen som Olli Jokinen, den finländske legendaren som är ny tränare i Timrå, tappade det fullständigt.

I en flera minuter lång utskällning kritiserade han spelarnas inställning. Men själv menar han att det är enda gången det hänt sedan han kom till klubben.

– Det är något de kommer att få höra, om arbetsmoralen inte är där. Om spelarna gör jobbet och fortsätter att spela så som vi vill att de ska spela. Då spelar seger eller förlust ingen roll riktigt. Då kan vi ha huvudet högt, säger han och fortsätter:

– Den matchen gjorde vi inte jobbet och de fick definitivt höra det.

Olli Jokinen har över 1 200 NHL-matcher på meritlistan och har bland annat varit lagkapten i Florida Panthers. Han har också ett OS-silver och två OS-brons med det finländska landslaget.

Se utskällningen och hur Olli Jokinen ser på det i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.