Stefan Stéen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Stefan Stéens berätta om reaktionen när kontraktet revs: ”Skevt beteende” Foto: Instagram/SVT

Stefan Stéens kontrakt var påskrivet – revs då frun är gravid

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Stéens kontrakt med Dundee Stars var påskrivet och ett äventyr i Skottland väntade. Sen revs kontraktet två dagar innan flytt.

Anledningen: Hans fru är gravid.

– Man blev tom, säger han till SVT Sport.

Hör Stefan Stéens kritik mot agerandet i spelaren ovan.

Stefan Stéen är en ishockeymålvakt med gott om SHL-erfarenhet och två SM-guld. De senaste säsongerna har han tillbringat utomlands och härnäst väntade ett äventyr i Storbritanniens högsta liga med Dundee Stars – trodde han.

– Tanken var väl att stanna i Sverige med tanke på all hjälp man kan få. Sen hörde de av sig och det kändes bra, så jag sajna. Det fick man ju äta upp, säger han till SVT Sport.

Hans fru väntar parets första barn, något klubben visste om och hade försäkrat inte skulle vara ett hinder. Men två dagar innan flytten skulle bli av ringde ägaren till Stéens agent, det blir ingen flytt.

– Man blev tom och fick extremt dåligt samvete för min familjesituation. Jag ville inte stressa upp min fru, men det är klart jag kan räkna ut att hon påverkades, säger Stéen.

Ägaren hade fått kalla fötter och hävdade en slags ångerrätt som skulle finnas i kontraktet, vilket innebar att klubben inom 14 dagar hade möjlighet att säga upp avtalet. Stéen med familj var alltså inte längre välkomna.

Till Värmlands Folkblad meddelar agenten att man måste ha en legitim anledning till varför den ska utnyttjas, anledningen här var graviditeten.

Den förre Växjö- och Färjestadsmålvakten hade köpt utrustning för 50 000 svenska kronor. Något som klubben gett grönt ljust till och skulle betala, men någon ersättning har han ännu inte fått.

Men nu ser Stéens fram emot vad som komma skall på den privata fronten – barnet väntas komma om en dryg vecka.

– Väskan är packad och barnstolen sitter i bilen. Vi väntar, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.