Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Victor Hedman svara på frågan om kaptensskapet: ”Skulle vara respektslöst”. Foto: SVT/Bildbyrån

Victor Hedman om trotjänaren Steven Stamkos flytt: ”Varit min bästa vän i 15 år”

Publicerad

Tampa Bay Lightnings Victor Hedman har aldrig gjort en NHL-säsong utan bästa vännen Steven Stamkos. Nästa säsong blir annorlunda – trotjänaren har trejdats till Nashville Predators.

– I går var en sorglig dag. Jag förlorar någon som varit min bästa vän i 15 år, säger Hedman på en presskonferens.

När Victor Hedman som 18-årig rookie klev över till världens bästa ishockeyliga och Tampa Bay Lightning var han där, Steven Stamkos, de blev bästa vänner.

Trots att de var lika gamla tog Stamkos honom under sina vingar, eller ”Stammer”, som han kallar honom.

När spelarmarknaden öppnade under måndagen kom beskedet. Trotjänaren Stamkos fick inget nytt kontrakt och plockades upp av Nashville Predators.

– En berg- och dalbana av känslor. Det är ledsamt att se din bästa vän lämna. Vi har varit bästa vänner i 15 år. Vi skulle älskat att avsluta karriären här tillsammans. Det känns fortfarande.

– Det är en sorglig dag inte bara för mig utan för hela organisationen och staden Tampa. Det kommer bli svårt att komma in i omklädningsrummet och se att han inte är där, att inte se honom på isen kommer vara jättekonstigt.

Stamkos har varit kapten i klubben och Hedman har varit assisterande, nu tyder mycket på att Örnsköldsviksonen tar över. Hör hans tankar om det i spelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.