Stjärnorna levererade när Småland vann TV-pucken

Småland är mästare i TV-pucken för flickor. Mot Stockholm vände de underläge till seger med 4-1, sedan stjärnorna Mira Markström och Hilda Svensson stått för två poäng var.

– Vi är ett grymt jävla lag, säger Markström till SVT Sport.

Stockholm var det bästa laget inledningsvis och fick också utdelning drygt halvvägs in i perioden.

Lagkaptenen Oliva Sohrner gjorde målet, nästan helt på egen hand. Sohrner, till vardags i AIK i SDHL kom loss på högerkanten och tog sig förbi två spelare innan hon la pucken i mål.

TV-pucken

– Jag kände bara att jag drar och det gick hela vägen, säger Sohrner till SVT Sport.

Småland vände till 2-1

Men ledningen stod sig inte länge. Inte ens en minut senare var det kvitterat, och det var poängdrottningen Mira Markström som hittade nätet.

Hilda Svensson, vars storebror Joel Svensson gjorde två mål när Småland vann bronsmatchen tidigare i dag, lurade sin motståndare vid sargen, vände upp och slog en fin genomskärare till Markström som stod placerad vid bortre stolpen och satte 1-1 i powerplay.

Målet var Markströms sjätte i denna TV-puck.

”Markström har allt”

Småland skulle även göra 2-1 innan perioden var slut. Med ett stenhårt skott i slottet satte Jenna Raunio 2-1 i powerplay, fint framspelad av Mira Markström som därmed gjorde sin fjärde assist.

– Vi hade pp och jag fick en fin pass av Mira och försökte bara trycka in den, säger Raunio i periodpausen.

Hur mycket betyder Mira Markström för er?

– Hon är en fantastisk hockeyspelare. Hon har allt.

I andra perioden gjorde Hilda Svensson sin åttonde poäng i årets TV-puck när hon satte 3-1.

Tränaren i tårar

Stockholm jagade sedan förgäves ett reduceringsmål, men Småland slet hårt och istället gjorde Jenna Rauno sitt andra mål fram till 4-1, framspelad av Svensson och Markström. Småland gjorde alla sina mål i powerplay i finalen.

Målet blev matchens sista och Småland firade med en klassisk TV-puckshög när slutsignalen ljöd. De tog därmed revansch för förra årets finalförlust.

– Det är riktigt skönt. Vi var tillbakapressade och hade svårt att få ut pucken i första. Men vi gör det bättre i andra. Alla är så fruktansvärt duktiga, vi är ett grymt jävla lag, säger Mira Markström.

Smålands tränare Pär Engstrand hade svårt att hålla tårarna borta efter segern.

– Vad säger man? Jag börjar gråta. De är fantastiska och som vi har kämpat för detta, helt makalöst. Andraplatsen i Dalarna förra året sög så fett, säger han till SVT Sport.

Mira Markström blev poängbäst i TV-pucken med elva poäng.