Nicklas Bäckström jagas av Islanders Adam Pelech. Foto: TT Nyhetsbyrån

Bäckström klev av skadad när Washington föll

Nicklas Bäckström lämnade skadad isen under mötet mellan Washington och New York Islanders. Islanders vann med 4–2 trots att Capitals haft ledningen med 2–0.

I Toronto inleddes nattens NHL-möten med att Washington spelade mot New York Islanders. Washingtons Nicklas Bäckström klev av isen skadad i redan efter 2.30 minuter av den första perioden. Svensken åkte på en open ice-tackling av Islanders lagkapten Anders Lee som fick två minuter för interference för tilltaget. Bäckström vilade något byte men kom sedan tilllbaka. Men när andra perioden skulle inledas var det utan svensken på isen och något mer spel blev det inte.

Washington har, i linje med de regler som gäller i NHL-bubblorna, inte gett några detaljer kring Bäckströms skadeläge eller om det påverkar hans spel i kommande matcher.

– Vi kommer att uppdatera er mer imorgon. Han ska undersökas vidare, säger Washingtontränaren Todd Reirden efter matchen.

”Var inte där mentalt”

Washington inledde målgörandet genom TJ Oshie som fixade 2–0 halvvägs in i andra perioden. Men New York Islanders Jordan Eberle reducerade och inför tredje perioden var ställningen 2–1 till Washington.

Anders Lee kvitterade i tredje periodens första minut, och därefter tappade Washington greppet om matchen.

-Vi kände oss bra och vi skapade chanser men den (pucken) gick helt enkelt inte in. När vi gick in i tredje var det med samma mentalitet – att fortsätta gasa och fortsätta med puckar mot nätet, säger Anders Lee.

Islanders strategi lyckades för laget gick om och vann med 4–2.

– Det känns som att vi rent mentalt inte riktigt var där, säger Washingtonss TJ Oshie om tappet i tredje.

Colorado avgjorde snabbt

Colorado vann med 3–0 över Arizona i den första åttondelsfinalen mellan lagen. Samtliga mål kom inom en och en halv minut.

Det dröjde innan pucken hittade in i mål i den första åttondelsfinalen mellan Colorado och Arizona i NHL-bubblan i Edmonton.

Men 13 minuter in i tredje perioden lossnade det för Colorado då man fixade 3–0 på mindre än en och en halv minut.

Första målet kom i power play då Nazem Kadri petade in returen efter ett skott från Cale Makar. Tio sekunder efter det kom nästa Coloradomål, den här gången av JT Compher.

Och dryga minuten senare sattes spiken i kistan då Gabriel Landeskog mitt i en tackling passade till Mikko Rantanen som hittade en lucka hos Darcy Kuemper i Arizonas bur.

-Det skapar en bra känsla framåt, säger Kadri om att vinna den första slutspelsmatchen.

Fakta: Åttondelsfinalerna i Stanley Cup

Efter ett specialupplägg för att få fram de åtta lag som går vidare i NHL-ishockeyns Stanley Cup-slutspel återgår upplägget till det normala, med bäst av sju matcher.

Östra konferensen

Tampa Bay-Columbus 1–0 i matcher. Nästa möte natt mot fredag svensk tid.

Philadelphia-Montreal, 1–0 i matcher. Nästa möte natt mot lördag svensk tid.

Washington-New York Islanders, 0–1 i matcher. Nästa möte natt mot lördag svensk tid.

Boston-Carolina, 1–0 i matcher. Nästa möte natt mot fredag svensk tid.