Emma Ribom. Foto: Oliver Lerch / BILDBYRÅN

Emma Ribom knäskadad – missar världcupen i Canmore

Uppdaterad
Publicerad

Emma Ribom missar världscupen i Canmore. Sprintstjärnan har drabbats av en knäskada och kommer stå över helgens tävlingar.

– Emma gjorde illa knät i samband med ett fall under ett träningspass, säger landslagstränaren Stefan Thomson.

Emma Ribom var tänkt att starta i morgondagens 15 kilometer masstart, men så blir inte fallet. Ett fall under ett träningspass gör att Ribom väljer att stå över helgens tävlingar i Canmore.

– Det rör sig om ett skärsår i vänster knä. Vi har därför beslutat att hon som en säkerhetsåtgärd tar några extra dagars återhämtning innan hon är redo att tävla igen, säger Stefan Thomson.

Ribom kommer missa tre lopp i Canmore, men det finns fortsatt förhoppningar om att hon ska vara redo till den avslutande klassiska sprinten.

– Just nu har vi siktet inställt på tisdagens sprint, men tar det dag för dag, säger Thomson.

Emma Ribom kommer inte ersättas i morgondagens masstartslopp, vilket innebär att Sverige bara kommer starta med fem damer.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Emma Ribom tar säsongens andra världscupseger. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.