Mathias Fredriksson, SVT:s expert.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Mathias Fredriksson om Frida Karlssons chanser mot Therese Johaug: ”Nästan omänskligt tuff uppgift” Foto: Bildbyrån/SVT

Mathias Fredriksson tror på Therese Johaug: ”Då är hon bäst”

Uppdaterad
Publicerad

I vinter är den norska längddrottningen Therese Johaug tillbaka efter två år. Själv säger hon att hon inte är exakt lika bra som förr – men enligt Mathias Fredriksson behövs det inte heller.

– Hon behöver inte vara hundra procent för att vinna, säger SVT-experten i Sportspegeln.

Therese Johaug gör i vinter comeback efter två års frånvaro. Målet är VM i Trondheim och kanske framför allt femmilen där.

I ett reportage med SVT Sport fick hon frågan om hur bra hon är när hon nu går in i sin comebacksäsong.

– Svårt att säga. Utifrån gamla tester är jag kanske lite under min bästa nivå. Men jag är på väg åt rätt håll, säger Johaug.

Det är tillräckligt för att Mathias Fredriksson tror att hon kommer att dominera i vinter.

– Då är hon bäst. Då är det ingen som är i närheten av de testerna. Hon behöver inte vara hundra procent för att vinna. Så bra var hon före sitt brejk, säger han och fortsätter:

– Jag tror hon kommer vinna många tävlingar i vinter.

Frida Karlsson och Ebba Andersson är två av Johaugs största konkurrenter. Se vad Fredriksson säger om styrkeförhållandena mellan dem i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.