Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Poromaas krasch i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån/SVT

William Poromaa kommer till start med smärta: ”Kan finnas en spricka i revbenen”

Uppdaterad
Publicerad

William Poromaa åkte på en ryggskada efter ett våldsamt fall i Gällivare för en vecka sedan. Han har gått en kamp mot klockan men kommer till start i världscuppremären i Ruka och prologen på fredagen. Det blir en helt ny utmaning i helgen.

– Det kan finnas en spricka i de nedre delen av revbenen, säger Poromaa till SVT Sport.

Poromaas fall inträffade i kvartsifinalen i Gällivares Sverige-premiär under fredagen och efter ett besked om att inget var brutet stannade han kvar för att se om det skulle gå att tävla vidare i helgen. Det gjorde det inte och han fick inte tävla i några distanslopp eftersom framför allt ryggen var för mörbultad.

– Det har blivit bättre men är inte hundra procent och jag sliter fortfarande med ryggen och har känningar. Det blir bättre och förhoppningsvis ska det fortsätta att bli bättre och att jag snart är smärtfri, säger Poromaa.

Det har gjort det lite svårare att träna den här veckan och han har fått hålla igen så uppladdningen inför Ruka har inte varit den bästa.

”Får vi se hur stor skillnad det är att åka med ont i ryggen”

Poromaa vet dock att formen är bra och det är något han tar med sig.

– Sen så får vi se hur stor skillnad det är att åka med ont i ryggen och jag får göra det jag kan, funderar Poromaa som vägt fram och tillbaka om han överhuvudtaget skulle komma till start vid världscuppremiären i Ruka.

Var det i något läge aktuellt att stryka sprinten och spara sig till helgens distanslopp?

– Jo, jag har funderat men ändå landat i att åka sprinten. Det är bara smärta och skadan kommer inte att bli sämre. Det finns en osäkerhet om det kan finnas en spricka i de nedre delen av revbenen, säger Poromaa och medger att den osäkerheten kan vara en hämmande faktor när det blir tävling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.