Jack Hermansson föll på poäng i UFC-matchen mot Sean Strickland (höger). Foto: Viaplay

Jack Hermansson föll mot Sean Strickland: ”Hans ansikte visar resultatet”

Uppdaterad
Publicerad

Svenske MMA-stjärnan Jack Hermansson förlorade nattens match i Las Vegas mot världssjuan Sean Strickland.

Matchen gick tiden ut och amerikanen vann rättvist på poäng.

– Jag är otroligt besviken över min insats, säger Hermansson till SVT Sport.

Trots att svensken är högre rankad (sexa) än Strickland var det den formstarke amerikanen – som aldrig har förlorat i mellanvikt – som gick in som favorit.

Hermansson ansågs ha störst chans att lyckas med sin starka brottning, men motståndarens nedtagningsförsvar visade sig allt för bra.

Uddevalla-sonen försökte sig på en nedtagning redan efter en dryg minut, men efter en minuts kämpande fick han ge upp, och Stricklands självförtroende växte när matchen utkämpades stående.

Den första ronden var jämn, men matchen rann långsamt iväg till Stricklands fördel, mycket tack vare hans effektiva jabb.

I slutsekunderna av den andra ronden gick Hermansson i backen, men då fanns det ingen tid kvar på klockan för Strickland att arbeta på.

Hermansson: ”Missnöjd”

Svensken bjöd upp till kamp in i det sista, men amerikanen var snäppet vassare och vann via delat domslut med siffrorna 49-46, 47-48, 49-46.

Strickland är känd för att vara något av en ”galning”, men höll sig ovanligt lugn under matchen. Inte förrän med cirka 20 sekunder kvar började han psyka Hermansson i oktogonen. Han pekade då mot mitten av buren och skrek ”Kom och möt mig, din p**sy”.

Det verkar dock inte råda något ont blod mellan dem. Efter matchen möttes de i en kram och bjöd varandra på leenden och beröm.

Hermansson gav en statusuppdatering till SVT Sport efter förlusten:

– Jag mår helt okej rent fysiskt, men är otroligt besviken över min insats. Jag hittade inte min tajming eller distans. Det gjorde mig frustrerad och jag försökte att pressa fram teknikerna. Det var inte bra nog i kväll.

Vill ha titelmatch härnäst

Strickland i sin tur bad om ursäkt till fansen:

– Du kan säga det som alla tänker: Jag slogs som en fegis! Jag tänkte för mycket på segerbonusen och lät nog pressen påverka mig. Jag skulle ha agerat mer som jag gjorde på slutet.

På frågan vad han tyckte om att en av domarna höll Hermansson som segrare:

– Jag håller inte med. Han hade några sparkar och nedtagningsförsök, men hans ansikte visar resultatet. Det säger jag med all respekt till Jack som är grym.

Strickland förbättrar sitt matchfacit till 25-3 och har nu sex raka segrar. Nu hoppar han få möta vinnaren i nästa veckas titelmatch mellan Israel Adesanya och Robert Whittaker.

– Jag möter vem som helst som UFC sätter framför mig, men jag skulle älska att få möta segraren i den matchen.

Jack Hermansson faller till 22-7 i matchfacit och när UFC-rankingen uppdateras till veckan lär han byta plats med Strickland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.