Tre tidigare segrare jagar ny GGN-triumf

Uppdaterad
Publicerad

Filip ”Fillibang” Bengtsson missade fjolårets GGN pga av skada. Nu är segraren från 2019 redo att på nytt jaga titeln på Gotland och han gillar att det är masstart.

– Ingen ska få sticka iväg i alla fall. Tempot har jag kvar sen motocrossen och formen känns bra, så jag hoppas att det håller säger, Bengtsson till SVT Sport.

 30-årige Bengtsson är fortsatt inte helt återställd från den svåra handskadan han ådrog sig på SM ifjol.

– Jag har mer och mer börjat acceptera att det här är mitt nya 100 procent. Känns ändå bättre nu än vad det gjort på hela säsongen, så jag ser fram emot GGN. 

Det är många utmanare om segern och bland konkurrenterna finns bland andra fjolårssegraren Mikael Persson som laddat med träning på Gotland.

– Med facit i hand känner jag mig jäkligt bra förberedd och tror att det kan gå riktigt bra, säger Mikael Persson.

Landslagskollegan Albin Elowson, segrare 2018 och flerfaldig tvåa i GGN, har precis som Persson varit på ön i förväg och laddat inför lördagen. 

– Jag har en bra känsla i kroppen och har fått till hojen bra. Banan ser jättefin ut, det är inte så blött som det varit tidigare år. Vad väderrapporterna säger så kommer det hålla sig rätt fint fram till tävlingen, så jag tror det blir bra, säger Elowson till SVT Sport.

 ”Kör för vinst”

Totalt 3030 förare anmälda i år, varav 2000 kör under söndagen. Eliten startar vid 12.30 och Elowson har planen klar för hur han vill lägga upp tempot på den 22 kilometer långa banan under de tre timmar tävlingen pågår. 

– Jag ställer mig in mentalt på att jag måste vara lite mer tuff i början så jag inte låter snöret gå. Utan att jag försöker vara med och få en bra start, sen är det bara att låta ”bollen rulla” och göra sitt bästa. Så får man se vart man hamnar, men jag kör för vinst och det ska bli grymt kul att få dra på Gotland i år.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.