Foto: Bildbyrån

Hanna Lundberg ställer in – vill inte riskera något inför EM

Uppdaterad
Publicerad

Hon tvingades avstå gårdagens sprintstafett.

Nu har Hanna Lundberg bestämt sig för att lämna världscuptävlingarna i Tjeckien och resa hem till Sverige.

– Jag är inte helt 100 procent ännu och det är dumt att springa när jag inte är helt frisk, säger 21-åringen till SVT Sport.

Hon fick sitt stora genombrott på VM för tre veckor sedan med ett individuellt brons på medeldistans och ett stafettguld. De senaste dagarna har hon befunnit sig i Tjeckien för att tävla i världscupen, men efter att ha tvingats avstå gårdagens sprintstafett på grund av sjukdom har Hanna Lundberg bestämt sig för att resa hem till Sverige.

– Jag har haft ont i halsen. Jag är inte helt 100 procent ännu och det är dumt att springa när jag inte är helt frisk. Jag satsar mot EM i oktober och vill ej riskera något mot det, säger Lundberg till SVT Sport.

Även Tilda Östberg, som skulle ha sprungit samtliga fyra dagar i Tjeckien, har lämnat återbud.

I deras ställe har Josefin Tjernlund och Emma Bjessmo kallats in.

Emil Svensk, fyra i totala världscupen, är däremot tillbaka efter att ha missat gårdagens stafett och räknar med att springa i morgonsdagens medeldistanstävling.

Tove Alexandersson avstod gårdagens stafett men ger klartecken för tävling under lördagen.

Morgondagens medeldistanslopp sänds i SVT1 och SVT Play med start 11.00.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.