Henrik von Eckermann om Peder Fredricsons olycka: ”Slutar vara roligt”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Henrik von Eckermann om Peder Fredricsons olycka: ”Slutar vara roligt” Foto: Bildbyrån

Henrik von Eckermann om Peder Fredricsons olycka: ”Tomhetskänsla”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann laddade upp inför helgens viktigaste klass, GP-hoppningen.

Samtidigt tvingades Peder Fredricson föras till sjukhus efter en olycka på framridningen.

– Man går från att allt är så roligt till att det bara är ett jobb, säger von Eckermann.

Henrik von Eckermann kan sammanfatta helgen som otroligt lyckad, där seger i Grand Prix-hoppningen var den perfekta avslutningen. Men uppladdningen blev inte alls som tänkt. Landslagskamraten Peder Fredricson föll av sin häst Que Sera på framhoppningen och lämnade tävlingen med ambulans.

– Som tur är såg jag det inte. Men det blir en tomhetskänsla. Man går från att allt är så roligt till att det bara är ett jobb, att göra sin prestation och åka hem, säger von Eckermann till SVT Sport.

”Kan glädjas ännu mer åt min seger”

Efter stor oro kom Fredricsons fru, Lisen Bratt Fredricson med lugnande besked via Instagram, då hon skrev att att: ”Peder är okej men mörbultad”.

– Vi trodde att det kunde varit mycket värre. Bästa nyheten, otroligt. Man jobbar hela tiden efter de här resultaten, men alltid när sånt här händer så är det enda som kommer upp i huvudet familjen. Men väldigt skönt att det är så, nu kan jag glädjas ännu mer åt min seger i dag, säger von Eckermann.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.