Dagens Americas cup-race inställt – Sverige behöver avancera.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så ska den svenska båten avancera i Americas cup – hör om taktiken. Foto: America’s Cup.

Dagens Americas cup-race uppskjutet – Sverige behöver avancera

Uppdaterad
Publicerad

Sverige ligger fyra i sin grupp med fyra kvalrace kvar och måste sluta topp tre i totalen i morgon för att hålla Americas cup-drömmen vid liv.

Dagens tävlingar sköts upp på grund av för svaga vindar. Det svenska teamet ägnade i stället dagen åt träning i simulatorn och raceanalys av gårdagen.

– Vi tycker att vi gjorde ganska bra beslut ute på banan men vi hamnar lite bakom fleetet i starterna. Så vi har tränat nu lite i simulatorn och i morgon kommer ni få se en mycket mer aggressiv båt framför allt i starterna, säger Rebecca Netzler.

Inför den avslutande grundomgången ligger Sverige fyra i sin grupp, sex poäng bakom ledande Nederländerna. Avancemang till topp tre under de fyra avslutande kvalracen i morgon är ett måste för att nå fredagens semifinal.

Svenska teamet har inte gett upp hoppet om en topplacering.

Hör lagtaktiken inför morgondagen i spelaren ovan.

SVT förklarar: Detta är foila – se inslaget nedan.

En segelbåt som lyfter över ytan med hjälp av foils, seglande på en glittrig havsyta i dagsljus. Båten bär logotypen ”PUIG” och framträder mot en klar himmel.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör om hur det går till när båten foilar. Foto: James Tomlinson/Swedish Challenge

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.