Seglarna Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson under OS-seglingarna i Marseille. Foto: Henrik Montgomery/TT

Medaljvittring för svenska seglarna inför avgörandet: ”Andra är mer nervösa”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en vindstilla väntan på medaljsegling laddar Anton Dahlberg och Lovisa Karlssson om för att återuppta medaljjakten i mixedklassen 470 under torsdagen.

– De har varit väldigt coola så det ser väldigt bra ut, säger förbundskapten Magnus Grävare till SVT Sport.

Dahlberg/Karlsson ligger fyra i totalställningen, endast fyra poäng efter trean Japan, inför det avgörande medaljracet. En spännande kamp om pallplatserna väntar.

– Det är jättespännande, vi är ganska optimistiska faktiskt. Vi tänker att de andra är nog lite mer nervösa än vad vi är, säger förbundskapten Magnus Grävare.

OS i Paris 2024

Dahlberg/Karlsson skulle ha kört ett finalrace under onsdagen men vid 16.30 meddelade tävlingskommittén att det var inställt efter att vindstyrkan varierat kraftigt under dagen.

”Bjuda på show”

Inte heller katamaranklassen Nacra 17 kunde avluta sitt medaljrace på onsdagen. Båtarna gav sig ut på vattnet inför en eventuell start men fick vända hem igen.

OS-debutanterna Emil Järudd och Hanna Jonsson ligger nia klassen, bortom medaljchans, inför avslutningen i morgon.

– Det var väldigt nyckfulla vindar och det är inte så spännande att titta på Nacra när den precis bara ”driftar” fram. Så vi hoppas på att bjuda på en show i morgon istället med mer vind, säger Emil Järudd till SVT Sport.

Hör förbundskapten Magnus Grävares tankar om utgångsläge och taktik i medaljjakten i 470-klassen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet