Emil Bengtson stämde SOK, nu har tingsrätten lagt ned utredningen. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Stämde SOK – utredningen läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

Igår kom nyheten att seglaren Emil Bengtson stämt SOK eftersom han anser att de bryter mot det internationella regelverket.

Nu meddelar SOK att utredningen läggs ner.

Emil Bengtson stämde SOK och svenska seglarförbundet då han menade att de bryter mot det internationella regelverket, det efter att han inte blivit uttagen till OS trots att han säkrat en nationsplats.

Att domstolen underkänner SOK:s icke godkända tilläggskriterier och tillerkänner atleterna skadestånd för eventuellt uteblivet deltagande från olympiska spelen och därmed uppkomna skador”, står det i hans stämningsansökan, enligt Expressen.

I ett pressmeddelande säger SOK att tingrätten avslår kravet på inhibering och att beslutet inte kan överklagas.

– Vi känner oss trygga i att det mandat vi fått av årsmötet är i enlighet med de befogenheter vi som nationell olympisk kommitté fått av IOK, och vi ser nu fram emot ett OS i Paris med högt ställda förväntningar, säger SOK:s generalsekreterare Åsa Edlund Jönsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.