Sarah Sjöström och Emma Igelström

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emma Igelström gör comeback: ”Om Sarah ringer, då tackar man ja” Foto: Bildbyrån/SVT

Emma Igelström: ”Om Sarah ringer – då tackar man bara ja”

Uppdaterad
Publicerad

För 20 år sedan avslutade hon karriären.

Nu gör hon comeback på svensk mark.

– Det har varit femton år utan några simtag alls, säger Emma Igelström till SVT Sport.

Emma Igelström avslutade karriären 2004 efter att ha brottats med ätstörningar under en längre period. Den svenska simstjärnan gjorde ett försök till comeback men lade sedan av helt och hållet 2005.

På senare år har Igelström varit med och startat upp simakademier i Saudiarabien – där hon också varit med och tävlat själv.

– Jag har tävlat här nere ett par gånger och det har varit ett statement från min sida, för två år sedan fick kvinnor inte tävla och de kan inte förstå att jag är så gammal och kan hålla på med idrott, säger hon till SVT Sport.

Men nu väntar en comeback på svensk mark där 44-åringen kommer att tävla på Sjöström Invitational i augusti.

– Jag känner att om Sarah Sjöström frågar om man vill komma och tävla, då säger man ja – oavsett vilken simform man är i eller om man inte tävlat de senaste 20 åren.

”Jag har inga nerver”

Hur är det med nerverna?

– Hahaha. Jag har inga nerver – efter att jag tävlat här nere sa jag till min man att jag bara njöt för jag älskar ju att tävla. Men jag ska tillägga att jag inte simmat speciellt mycket fram till för drygt ett halvår sedan. Jag tyckte det var enormt tråkigt, det har varit femton år utan några simtag alls.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.