Pernille Blume (till höger) avstår EM och VM. Foto: Bildbyrån

Pernille Blume står över sim-VM och EM

Uppdaterad
Publicerad

Pernille Blume tog sin tredje OS-medalj vid OS förra sommaren.

Men kommande sommar blir det inga mästerskapsmedaljer.

Hon har bestämt sig för att stå över både VM och EM.

”Jag har känt mig ganska stressad ett tag”, skriver hon på Instagram.

27-åriga Blume, som har tagit totalt tio guld i OS, EM och VM under karriären, har efter samråd med förbundskaptenen Stefan Hansen beslutat att hon inte är i tillräckligt bra form för att bli redo för sommarens VM.

”Jag har känt mig ganska stressad ett tag. Jag är inte redo fysiskt eller mentalt för att tävla och jag vet att jag för tillfället inte kommer kunna njuta av att tävla på så pass stora tävlingar”, skriver hon på Instagram.

”Är fortfarande en simmare”

Men Blume, som i somras tog brons på 50 meter frisim vid OS (placeringen efter Sjöström) är tydlig med att detta inte är slutet för hennes karriär.

”Jag älskar fortfarande att simma och jag är fortfarande en simmare. Mitt mål är fortfarande Paris 2024 (nästa OS, reds anm). Men för tillfället är mitt fokus mer riktat mot att bygga upp mig själv mentalt och fysiskt utan press av att prestera”.

VM kommer att avgöras i Budapest i juni, medan EM går av stapeln i Rom i augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.