Sarah Sjöström vann försöksheatet på 100 meter frisim – klar för OS-semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Hon tvekade in i det längsta.
Men Sarah Sjöström kom till slut till start på 100 meter frisim.
Då blev det seger direkt i försöken – och ett enkelt avancemang till semifinal.
Även Michelle Coleman gick vidare.

Hon har dragit på svaret – och behövt fundera in i det sista. Men i går kom beskedet: Sarah Sjöström kommer att simma dubbla distanser under OS.

Så istället för att enbart fokusera på 50 meter frisim ställde hon även upp på den dubbla distansen.

OS i Paris 2024

Sex hundradelar före tvåan

I dag var det dags för försöksheat på distansen, och Sjöström vann – utan att förta sig – på tiden 52,99. Därmed var hon sex hundradelar före tvåan Junxuan Yang, Kina.

Tiden räckte till ett enkelt avancemang till semifinal. Sjöström var snabbast av alla i försöken.

– Det är väldigt sällan jag vill simma 100 fritt, jag älskar inte 100 meter. Men det är kul att tävla. Det är bra för 50 fritt att tävla också, säger hon, enligt Aftonbladet.

Sjöström har OS-brons på distansen

Även Michelle Coleman är klar för semifinal. Hon blev femma i sitt försöksheat, på tiden 54,10, och var 14:e snabbast totalt.

Sarah Sjöström är en av tidernas mest framgångsrika simmare, med hela 50 mästerskapsguld på meritlistan, varav ett OS-guld från 2016 på 100 meter fjäril.

Även Erik Persson till semi

På 100 meter frisim har hon bland annat ett OS-brons från 2016, samt fyra guld på långbane-EM. Hon har även världsrekordet på distansen. Det rekordet noterade hon på VM 2017 då hon simmade 51,71.

Även Erik Persson är klar för semifinal, detta på 200 meter bröstsim.

Han blev fyra i sitt heat på tiden 2.10,35. Det var den sjunde snabbaste tiden totalt, nio tiondelar långsammare än sydkoreanen 2.09,45.

Missa inte OS-magasinet i kväll 22.30 –Tara Babulfath gästar studion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet