Foto: Bildbyrån

Sjöström säkert till final på 100 m fritt

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström tog sig säkert till final på 100 meter fritt med att vinna den första semifinalen på 52,43. Det var snabbast tiden till final.

– Det var helt okej, jag kände att jag ville vinna det här heatet för att få en bra bana till finalen, säger Sjöström efter loppet.

Sjöström gick ut snabbt och hade 25,27 första 50 meterna och ledde loppet, en ledning som hon aldrig släppte.

– Det var skönt att få en snabb hundring och få känna på den farten inför i morgon, säger Sjöström till SVT Sport.

Det finns lite sparat till morgondagens final.

– Jo, men det finns lite att jobba på. Jag är väldigt nöjd med hur jag simmade mina sista 10-15 meter. Det viktiga är att jag kan hålla det i morgon också. Det är ofta det som avgör en hundring, säger Sjöström.

Frölander: ”Bästa sättet man kan simma en semifinal”

Efter gårdagens kollaps efter 200 m fritt fanns det en del oro inför dagens tävlingar.

– Det är enligt mig det bästa sätt man kan simma en semifinal på. Hon fick en bra tid men var ändå avstannande, säger SVT Sports expert Lars Frölander.

Även i landslagsstaben var men nöjd med Sjöströms insats.

– Det såg bra ut, hon försökte simma säkert och jag är otroligt nöjd med det, säger tränaren Johan Wallberg.

Michelle Coleman hade 16:e och sämsta tid i semin med 54,56 efter att ha kroknat.

– Första 50 kände jag att ”nu går jag”, men sedan märkte jag vid 25 att det inte skulle hålla. Jag fick sjuk mjölksyra. Jag har känt mig bra i kroppen, den mentala inställningen har varit så bra, jag har känt mig avslappnad, men formen har väl inte riktigt prickats kanske, säger hon till SVT Sport.

Vid försöken i morse var Sjöström näst snabbast med 53,11 som vinnare i sitt heat. Amerikanskan Simone Manuel var snabbast med 53,10. Sjöströms världsrekord lyder på 51,71 från startsträckan på lagkappen vid VM i Budapest för två år sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.