Skidskyttarna Elvira och Hanna Öberg samt Martin Ponsiluoma

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Martin Ponsiluoma om valet mellan att tävla med svägerskan Elvira Öberg eller partnern Hanna Öberg Foto: Bildbyrån

Systrarna Öberg möts på Stockholms Stadion

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Öberg och Martin Ponsiluoma gör Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson sällskap i Skidskyttekampen på Stockholms Stadion 26 februari. Hur lagen formeras är ännu inte bestämt, men oavsett blir det en familjeduell.

– Jag tror det blir otroligt häftigt. En showtävling är alltid något extra, säger Martin Ponsiluoma till SVT Sport.

En dryg vecka efter VM i Nove Mesto kommer många av världens bästa skidskyttar till anrika Stockholm Stadion för den första upplagan av Skidskyttekampen. I dagsläget är 8500 av 10000 biljetter sålda.

Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg är sedan länge klara. Nu står det även klart att Elvira Öberg och Martin Ponsiluoma är med i tävlingen. Hur de svenska lagen fördelas är inte spikat men systrarna Öberg kommer alltså tävla mot varandra i singelmixed-stafetten och Martin Ponsiluoma kommer få tävla med/mot sin sambo(Hanna)/svägerska(Elvira).

– Jag tar nog Hanna på mitt lag, jag tycker det skulle vara otroligt kul. Men vi får se vilka lag det blir. Man vill vara i det lag som slår det andra, så är det, säger Martin Ponsiluoma just efter ett av de sista passen före avresa till VM.

Norska toppnamn klara

Det är nu även klart vilka som kommer att utgöra det norska laget i tävlingen. Det blir snabbskjutande och formstarka Vetle Sjåstad Christiansen och Karoline Knotten som kör, och blir en av tävlingens huvudfavoriter.

Bland övriga klara åkare finns Justine Braisaz-Bouchet, Philipp Nawrath, Lena Häcki-Gross och Simon Eder.

Tävlingen sänds i SVT

Lagen i skidskyttekampen på Stockholm Stadion 26/2

  • Sverige lag 1.
  • Sverige lag 2. Elvira Öberg (just nu plats 5 i världscupen), Martin Ponsiluoma (7), Hanna Öberg (13), och Sebastian Samuelsson (13) kör för Sverige, ej bestämt hur lagen fördelas.
  • Norge. Vetle Sjåstad Christiansen (4) och Karoline Knotten (9)
  • Frankrike. Justine Braisaz-Bouchet (2) och Emilien Jacquelin
  • Schweiz. Lena Häcki-Gross (7) och Niklas Hartweg (25)
  • Tyskland. Philipp Nawrath (11) och Janina Hettich-Walz (14)
  • Österrike. Simon Eder (30) och Lisa Hauser (32)
  • Tjeckien. Namn ej presenterade

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.