Foto: Bildbyrån

Thingnes Bö växlar upp efter rivalens kliv

Uppdaterad
Publicerad

Herrarnas världscup i skidskytte blev en stenhård norsk duell.

Det har fått stjärnan Johannes Thingnes Bö att växla upp inför kommande säsong.

– Jag känner att han är i riktigt bra form nu, säger konkurrenten Sturla Holm Lägreid till Dagbladet.

Tre säsonger i rad har Johannes Thingnes Bö totalsegrat i världscupen. Men förra säsongen blev kanske lite väl spännande för 28-åringens smak på grund av en fyra år yngre landsman.

Sturla Holm Lägreid slog igenom stort på skidskyttescenen, tog fyra guld på VM och i världscupen gav han Thingnes Bö en kamp om totalsegern ända fram till den avslutande tävlingen i Östersund i mars.

– Det var kanske lite oväntat att det var han som skulle kliva fram men nu är vi ganska beredda på att Sturla kommer att vara väldigt bra nästa år också. Då blir man kanske inte lika överraskad, men däremot mer skärpt när man vet vad som väntar, säger Thingnes Bö.

Med en OS-säsong för dörren vill stjärnan inte hamna i en situation där världscupsäsongen kan avgöras i sista tävlingen.

– Man vill ha det lite mer bekvämt i slutet av säsongen. Det är dit jag önskar nå i år, säger Thingnes Bö.

Thingnes Bö och Lägreid har tränat ihop en del under sommaren och enligt den sistnämnde är Thingnes Bö i bättre form än vanligt vid den här tiden på året.

– Jag känner att han är i riktigt bra form nu. Han brukar annars vara i rätt dålig form på sommaren för att sedan komma i form till hösten. Men redan i augusti var han i toppform, så jag tycker att han har tränat extra bra i sommar nu när jag och Johannes Dale flåsar honom i nacken, säger Lägreid.

Klipp: Här tappar storebror Bö skidan (16 augusti 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.