Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här leker Zverev med Alcaraz i kvartsfinalen i Australian Open Foto: Bildbyrån

Alexander Zverev chockade Carlos Alcaraz i kvartsfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Världstvåan Carlos Alcaraz är ute ur Australian Open. I kvartsfinalen överraskade tysken Alexander Zverev och vann med 3-1 (6-1, 6-3, 6-7, 6-4) i set.

– Jag är jätteglad att lyckades avgöra, säger Zverev.

Carlos Alcaraz gick in i kvartsfinalen mot tysken Alexander Zverev som favorit, men det slutade tvärtom.

Den 20-årige spanjoren hade inget att komma med inledningsvis och gick inte att känna igen. Stundvis såg det till och med ut som att en storspelande Zverev lekte med sin motståndare.

I det första setet släppte tysken bara ett game och det fortsatte mer eller mindre på samma sätt ända fram till halvvägs till det tredje, men efter att ha sett uppgiven ut lyckades Alcaraz hämta sig i tredje set och vände underläge till en seger efter tiebreak.

Det fjärde blev också jämnt, men till slut löste Zverev det och tog sig till semifinal. Efter matchbollen, cirka 20 över ett på natten lokal tid, vrålade tysken ut sin glädje.

– När man leder med 6-1, 6-3, 5-2 börjar man tänka. Vi är alla människor. Hjärnan drar igång. Men jag kämpade mig tillbaka och jag är jätteglad att jag lyckades avgöra, säger Zverev.

Det var första gången Zverev besegrade en topp 5-spelare i en grand slam-turnering.

– Han var helt sanslös. Det var galet, säger den australiensiske stjärnan Nick Kyrgios som är skadad och därför gästexpert i Eurosports sändning.

Zverev ställs nu mot Daniil Medvedev i semifinal. I den andra möts Novak Djokovic och italienaren Jannik Sinner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.