Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Murray hyllas i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån & TT

Andy Murray intervjuad i 20 minuter efter uttåget ur Wimbledon: ”En sista gång

Uppdaterad
Publicerad

Den dubble OS-mästaren Andy Murray intervjuades i 20 minuter på centercourten efter uttåget i dubbeln med brodern Jamie.

– Jag är glad att vi kunde göra det här en sista gång, säger Murray.

Rinky Hijikata och John Peers vann med 7-6(8-6),6-4 i första omgången när en dubbelmatch för första gången på 29 år förlades till centercourten. Och det var inte vinnarna som gav en snabb intervju på kanske två minuter utan här fick Andy Murray, 37, scenen för sig själv – följsamt intervjuad av Sue Barker som vann Franska öppna 1976.

När matchen var över fick Murray se höjdpunkter från karriären på en storbildsskärm där det blev tre Grand Slam-titlar, två i just Wimbledon 2013 och 2016, och personliga hälsningar från bland andra Roger Federer, Novak Djokovic, Rafael Nadal och Serena Williams.

Wimbledon

– Självklart var det lite av en kapplöpning mot tiden men jag är glad att vi kunde göra det här en sista gång tillsammans, säger Murray med hela familjen på läktaren och brodern Jamie sittande på en stol vid banan.

”Folk såg hur mycket jag brydde mig”

Djokovic, en vecka yngre än Murray, hade även smugit ner på planen när Murray kom förbi och kramade honom, John McEnroe, Martina Navratilova och Iga Swiatek som var där bland många för att hylla skotten. Han har dock har mixed kvar med Emma Raducanu i Wimbledon, detta avskedsår från tennisen. Han avstod singelspel efter en nyligen genomförd ryggoperation.

– Jag säger inte att jag är den mest utåtriktade eller sprudlande personligheten, men jag tror att folk förmodligen såg hur mycket jag brydde mig om sporten för första gången kanske, säger Murray och tänker på förlusten mot Roger Federer i Wimbledon-finalen 2012.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Wimbledon

Mer i ämnet