Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Miriam Björklund åker ut US Open. Foto: Discovery+

Björklund utslagen efter tre timmar lång rysare

Uppdaterad
Publicerad

Mirjam Björklund var nära en riktigt stor skräll i US Open.

Den 25-åriga svenskan jobbade fram tre matchbollar, men efter över tre timmar tennis var det tillslut favoirttippade Elise Mertens från Belgien som vann och gick vidare.

Se avgörandet i spelaren här ovan.

US Open-tennisen har dragit i gång och först ut bland de svenska damerna var Rebecka Peterson som inte hade tur med lottningen den här gången då hon föll med 2-0 (6-0, 6-1) mot regerande mästaren Iga Swiatek.

I natt var det i stället dags för 25-åriga Mirjam Björklund att kliva in i turneringen, något hon gjorde med besked.

Björklund, med plats 155 på världsrankingen, tog hem första set mot 32:a-rankade Elise Mertens, med 6-3.

Det andra setet vann belgiskan med samma siffror och det tredje setet blev sedan en riktig rysare där Björklund hade tre matchbollar vid ställningen 4-5.

Mertens servade sig dock tillbaka från 0-40-underläget och efter att de båda kombattanterna sedan brutit varandra varsin gång skulle matchen avgöras i tiebreak.

Där var Mertens klart starkast och vann med 10-3. Efter Björklunds uttåg har nu samtliga svenska spelare lirat klart i årets US Open.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.