Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Bublik vann ATP-turneringen Halle – storspelade i finalen: ”Helt otroligt”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Bublik, Kazakstan, besegrade Andrej Rublev, i ATP-finalen i Halle.

26-åringen storspelade stundtals i turneringen och vann med 2–1 i finalen.

– Helt otroligt, vilken upphämtning av Bublik, säger Tennis TV:s kommentator om en specifik situation i matchens första set.

Bublik vann med 2–1 i set (6-3, 3-6, 6-3). Trots tre (!) dubbelfel i avgörande game kunde han servade hem titeln med ett ess på sin andraserve (!). Segern innebar den största titeln hittills i Bubliks karriär.

Kazaken, som nu klättrar till 26:e plats i världen, tog sig till final efter segrar mot blanda andra Jannik Sinner och Alexander Zverev. Bublik har genom turneringen bjudit på show med sin spelstil som är åt det spektakulära hållet.

– Jag tror att jag spelade mitt livs bästa tennis den här veckan och jag är väldigt nöjd med hur det slutade, säger han på en presskonferens efter matchen.

26-åringen ses ofta göra underhandsservar och andra udda drag. I semifinalen mot Zverev uppmärksammades han när han ställde sig ovanligt långt fram vid en serveretur.

Bublik har också en vana att ha sönder sina racket när det inte går hans väg, senast i våras då just detta beteende hamnade i fokus.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.