Carlos Alcaraz

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Carlos Alcaraz tog sig vidare i Wimbledon efter stor dramatik. Foto: Max

Carlos Alcaraz vidare i Wimbledon – efter dramatik

Uppdaterad
Publicerad

Carlos Alcaraz, 21, var ett tiebreak från att bli utslagen.

I stället vände den regerande mästaren matchen och besegrade Frances Tiafoe med 3-2 i set (5-7, 6-2, 4-6, 7-6 (7-2), 6-2).

– Allt jag tänkte var ”kämpa om nästa poäng”, säger Alcaraz.

Underläge 2-1 i set och ett tiebreak mot amerikanen Frances Tiafoe, 26.

Då bjöd Carlos Alcaraz på tennis av högsta kvalité. Den 21-årige spanjoren gick snabbt upp i 5-0 och vann till sist tiebreaket med 7-2.

Wimbledon

Matchen avgjordes då i ett femte och helt avgörande set. Där var Alcaraz starkast och bröt till 2-1 – och sedan till 4-1.

Tiafoe hittade ingen väg tillbaka in i matchen och Alcaraz vann till sist det sista setet med 6-2. Matchen vann han med 3-2 i set (5-7, 6-2, 4-6, 7-6 (7-2), 6-2).

– Det var många svåra stunder i matchen. Under tiebreaket (i fjärde set) tänkte jag bara att jag måste gå för det, säger den regerande mästaren.

Carlos Alcaraz är nu vidare till åttondelsfinal och har chans på en andra raka Wimbledon-titel. Där väntar vinnaren mellan Brandon Nakashima och Ugo Humbert.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Wimbledon

Mer i ämnet