• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Regerande mästaren Coco Gauff blev utslagen redan i den fjärde omgången i US Open – hennes senaste match. Foto: Robert Deutsch / BILDBYRÅN

Efter motgångarna – Coco Gauff bryter med tränaren

Uppdaterad
Publicerad

Efter tunga motgångar de senaste månaderna bryter Coco Gauff med tränaren Brad Gilbert. 20-åringen gjorde 19 dubbelfel när hon blev utslagen i US Opens fjärde omgång vilket blev parets sista match tillsammans.

Precis som i Wimbledon ett par månader tidigare förlorade Gauff mot den amerikanska landsmaninnan Emma Navarro i just den fjärde omgången. I London var det spänt mellan Gauff och Gilbert. Hon skrek öppet åt honom angående matchplanen.

– Jag kände att jag ville ha mer styrning, sade Gauff efter den matchen.

OS i Paris 2024

OS i Paris blev också en besvikelse där Gauff blev utslagen i åttondelen. I hardcourtturneringarna i Toronto och Cincinatti som följde efter OS blev hon utslagen i andra och första omgången innan det var dags för US Open där hon var regerande mästare under ledning av Gilbert som tog över efter Wimbledon förra året.

”Vi hade en otrolig framgångsvåg och jag önskar dig all lycka i framtiden”, skriver Gauff till Gilbert på X.

Hon har tappat till sjätte plats på rankingen där säsongen började ganska bra med semifinalplatser i både Australian Open och Franska öppna där hon blev utslagen av slutsegraren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet