Coco Gauff utslagen ur US Open

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Coco Gauff åker ur US Open. Foto: LUKE HALES

Regerande mästaren utslagen ur US Open

Uppdaterad
Publicerad

Segertåget är över för regerande mästaren Coco Gauff, som slogs ut ur US Open i fjärde omgången efter 60 egna misstag.

– Jag vill aldrig mer förlora på det här sättet, säger amerikanskan.

Emma Navarro, rankad 13 i världen, slog landsmaninnan och den tredjerankade Gauff med 6–3, 4–6, 6–3. Matchen blev något av ett fiasko för Gauff, med totalt 19 dubbelfel och 60 självförvållade misstag.

– Det är mer av en känslomässig, mental sak, säger hon om de många servemissarna.

– Ett mentalt hinder som jag måste komma över. Men det är också andra saker som jag måste titta på för jag vill aldrig mer förlora matcher på det här sättet.

I fjol var Gauff den stora snackisen i US Open. 19 år ung besegrade hon belarusiskan Aryna Sabalenka och vann därmed sin första grand slam-titel i karriären. Men söndagens förlust innebär att Serena Williams förblir den senaste kvinnan som lyckats försvara en US Open-titel, 2014.

Navarro tog hem segern även senast de båda amerikanskorna möttes, på Wimbledon i juli. Hon möter nu Spaniens Paula Badosa i kvartsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.