Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Holger Rune åkte skrällartat ut i Australian Open. Foto: Bildbyrån

Danskt fiasko: Holger Rune utslagen ur Australian Open

Uppdaterad
Publicerad

Australian Open är över för den danske stjärnan Holger Rune.

Världsåttan föll mot den 122-rankade skrällspelaren Arthur Cazaux – som hyllade de tillresta franska supportrarna efteråt.

Fransmannen Arthur Cazaux kom till Grand slam-turneringen i Melbourne på ett wildcard och slog ut Holger Rune med 3-1 i set.

Segersiffrorna skrevs till 7–6 (7–4), 6–4, 4–6, 6–3.

Australian Open

21-årige Cazaux imponerade inte minst med sina servar och stod för hela 18 (!) serveess mot den 114 placeringar bättre rankade danske stjärnan.

– Det var en galen match. Ni hör det på min röst, säger en glad men hes Cazaux i segerintervjun efteråt.

Firade mot fransmän som buade

Holger Rune var uppenbart frustrerad under matchen och fick en varning efter att ha slagit sin racket i domarstolen när han förlorade första set i tiebreak.

Han lyckades också provocera den högljudda grupp franska supportrar på läktaren som ropade ”Allez les bleus” matchen igenom.

När Rune vann en duell i fjärde set firade han med att lyfta näven mot fransmännen på läktaren – och fick burop tillbaka.

Hyllade fansen han inte känner

Arthur Cazaux passade på att hylla de franska fansen i segerintervjun:

– Atmosfären var fantastisk, tack alla som är här. Jag vet inte hur ni orkade hålla ångan uppe hela matchen, ni är galna. Ni har pushat mig till varje poäng i den här matchen.

Han rev sedan ner skratt när han fick frågan om han känner supportrarna och svarade:

– Eh, nej.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet