Kvalspelaren Olivia Gadecki till WTA-final i Mexiko.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kvalspelaren Olivia Gadecki till WTA-final i Mexiko. Foto: Bildbyrån

Kvalspelaren Olivia Gadecki till WTA-final i Mexiko: ”Blev lite nervös”

Uppdaterad
Publicerad

Kvalspelaren Olivia Gadecki hade inte vunnit en match på WTA-touren sedan i januari. Nu är den 82-rankade australiskan framme i final i Guadalajara, Mexiko.

Gadecki besegrade colombianskan Camila Osorio med 6-2,6-3 i semifinalen och nådde sin första WTA-final (turneringen i Mexiko är på hög 500-nivå).

Hon är den tredje lägst rankade spelaren att nå en final under året och skulle 22-åringen vinna kommer hon att göra det som den lägst rankade.

– Jag tyckte att jag spelade exceptionellt bra under hela matchen. Jag menar, jag blev lite nervös vid 4-1, jag började tänka lite framåt och sånt. Men jag fortsatte bara att tro på mig själv, säger Gadecki till WTA:s hemsida.

Inför turneringen i Mexiko, där spelarna erbjuds helikopter mellan hotell och matcharena, hade Gadecki inte ens nått kvartsfinal i en WTA-turnering.

I finalen väntar 43-rankade polskan Magdalena Frech som slog ut rutinerade Caroline Garcia med 7-6(7-4),7-5 i sin semifinal.

Även hon jagar sin första WTA-titel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.