Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Mirjam Björklund åker ut US Open förra året. Foto: Discovery+

Mirjam Björklund om tuffa tiden: ”Hade cysta på halsen”

Publicerad

Den svenska tennisspelaren Mirjam Björklund har de senaste året haft det minst sagt motigt.

I februari tvingades hon göra en operation för att få bort en cysta på halsen.

– Jag har haft ett tufft år, säger hon.

Efter US Open i juli ifjol fick Mirjam Björklund problem med en fot som höll henne borta i flera månader – och i februari tvingades hon till en operation.

– Jag hade en cysta på halsen som var femton centimeter åt ena hållet och tio åt det andra. Jag har gått och dragits med den senaste fyra-fem åren och inte velat göra något och därför skjutit fram det, berättar Björklund för Helsingborgs Dagblad, och fortsätter:

– Läkarna sa att jag kunde tömma den en gång, kom vätskan tillbaka skulle jag ta bort den. Jag tömde den åtta gånger för att jag ville kunna spela och inte ta en paus.

Efter flera år med cystan valde Björklund alltså i februari att äntligen genomföra operationen.

– Eftersom jag redan hade varit borta fyra månader för foten kände jag att jag kunde ta två till för halsen och bli av med cystan en gång för alla.

På tisdagen gjorde Björklund comeback när hon klev ut på Båstads centercourt. Där blev det dock respass direkt: förlust med 4–6, 2–6 mot Darja Semenistaja, Lettland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.