Nadals otroliga år fortsätter – vann i Acapulco

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal, 35, vann finalen i ATP-turneringen i mexikanska Acapulco. I och med segern mot britten Cameron Norrie i raka set (6-4, 6-4) så är han fortsatt obesegrad under säsongen 2022.

– Jag är väldigt nöjd. Det är en viktig titel för mig, säger Nadal i tv-intervjun efter finalen.

Trots att Rafael Nadal är 35 år gammal så kan han fortfarande spela tennis på den allra högsta nivån. Spanjoren inledde 2022 med att vinna grand slam-turneringen Australian Open och det följde han alltså upp med att också vinna ATP-turneringen i Acapulco för fjärde gången.

Han har spelat 15 matcher den här säsongen och vunnit samtliga. Det är Nadals bästa säsongsinledning i karriären och den kommer efter att han gjort comeback från sin fotskada så sent som i början av januari.

Årets seger i Mexiko gör att Nadal är både den yngste och den äldste segraren i Acapulco genom tiderna.

Världstolvan Cameron Norrie bjöd på bra motstånd i finalen, men till slut kunde Nadal vråla ut sin glädje över sin 91:a titel på ATP-touren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.