Världsettan Novak Djokovic vinkar till fans från sitt hotellrum. Foto: TT

Nya covidfall inför Australian Open

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare fyra personer med koppling till Australian Open, varav två tennisspelare, har testat positivt för covid-19 i Australien. Sammanlagt har nu tio smittofall dykt upp inför tävlingarna.

”En av de smittade är en spelare som sitter i hård karantän, eftersom han anlände hit med ett av de flygplan där vi har haft positiva fall”, säger Lisa Neville, delstaten Victorias polisminister.

Bland de nya konstaterat smittade finns ytterligare en tennisspelare och en person i dennes team.

Australian Open

Grand slam-turneringen i Melbourne startar den 8 februari och alla tennisspelare och ledare som ska delta måste tillbringa två veckor i hotellkarantän.

Bautista Agut  ber om ursäkt

De flesta tillåts att lämna hotellet och träna fem timmar om dagen, men ett 70-tal spelare som har flugit tillsammans med någon smittad, bland dem svenske Elias Ymer, har tvingats till hård karantän, vilket innebär att de inte får gå utanför sina hotellrum under två veckors tid.

Över 1 000 personer, spelare och deras personal, flög till Australien med 17 chartrade plan förra veckan. Arrangören har sedan dess fått många klagomål från spelare i karantän.

Spanjoren Roberto Bautista Agut har kallat det för ett fängelse med wifi, ett uttalande som han senare har bett om ursäkt för, och världsettan Novak Djokovic har krävt att få avtjäna karantänperioden i privata hem med tennisbana, i stället för på hotell.

KLIPP: Här tränar hon tennis – på hotellrummet (19 januari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet