Tennis

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Paula Badosa stormar ut från arenan i spelaren ovan. Foto: Eurosport/Max

Paula Badosa föll mot Emma Navarro i US Open-kvartsfinalen: ”Jag var en katastrof”

Uppdaterad
Publicerad

Spanjorskan Badosa hade ledning 5-1 i andra set i kvartsfinalen när hon tappade allt.

Hemmahoppet Emma Navarro vann sex raka game och tog sig till sin första grand slam semifinal.

– Hon hanterade situationen väldigt väl och jag var en fullkomlig katastrof, säger Badosa på presskonferensen efter förlusten.

Emma Navarro vann första set 6-2 men i andra set såg det ut att gå till skiljeset mellan henne och Paula Badosa. Badosa ledde 5-1 när hon klappade ihop och 23-åringen Navarro tog hem semifinalbiljetten 7-5.

– När jag reducerade till 2–5 fick jag en känsla att jag skulle vinna i två raka set, säger Navarro.

Den tidigare världstvåan Badosa stormade av planen och verkade inte förstå vad som hade hänt på den efterföljande presskonferensen.

– Jag måste fortfarande tänka på vad som hände. Jag tappade, jag vet inte, 20 poäng nästan i rad. Det är väldigt konstigt för mig eftersom jag är en ganska konsekvent spelare, säger Badosa.

För New York-födda Emma Navarro väntar semifinal moot antingen världstvåan Aryna Sabalenka från Belarus eller kinesiskan Zheng Qingwen som tog OS-guld förra månaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.