Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Johanna Wallen/Bildbyrån

Danska supertalangen vidare i Stockholm Open: ”Jag är jättenöjd”

Uppdaterad
Publicerad

Han imponerade inte alls till en början.

Men i andra set hittade den danske supertalangen Holger Rune sin rytm och nu är han vidare till åttondelsfinal i Stockholm Open.

– Jag är jättenöjd med insatsen, säger Rune till SVT Sport efter att ha besegrat Thiago Monteiro i två raka set.

Han inledde året på en 103:e plats på världsrankingen men sedan dess har det gått undan för Holger Rune. Den danske 19-åringen vann sin första ATP-turnering i april efter att bland annat ha besegrat Alexander Zverev på vägen mot titeln och i början av juni tog han sig till kvartsfinal i Franska öppna. Insatser som inneburit ett rejält hopp på världsrankingen till en 27:e plats.

Under måndagskvällen gick Rune in i Stockholm Opens första omgång mot brasilianaren Thiago Monteiro – och han visade direkt att han blir att räkna med även om hans spel i första set inte var klockrent.

– Jag tycker att jag spelade väldigt bra. Det var jämnt till en början men i andra set hittade jag mitt spel och började spela aggressivt. Jag är jättenöjd med insatsen, säger Rune till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.