Maria Sjarapova har fått ett wildcard till Australian Open som inleds 20 januari. Foto: TT.

Sjarapova sjuk inför Australian Open

Uppdaterad
Publicerad

Den förra världsettan Maria Sjarapova har tilldelats ett wildcard till Australian Open. Ryskan har fallit till 147:e plats på rankingen efter att bara ha spelat åtta turneringar förra året.

– Jag fick uppsöka sjukhus häromdagen, säger Sjarapova som haft virusproblem.

Under hela sin karriär har 32-åringen, som sedan 20 år bor i USA, haft problem med axeln, som hon opererade förra året. Sjarapova har fått ta ett långt uppehåll seda hon åkte ur US Open i den första omgången under sensommaren. I går förlorade hon i Brisbanes första omgång i comebacken när den amerikanska kvalspelaren Jennifer Brady vann med 3-6,6-1,7-6(7-3).

Sjarapova har vunnit fem Grand Slam-turneringar, senaste gången i Paris 2014. Hon har en titel i Melbourne i och med vinsten 2008.

Australian Open

Det är inte bara axeln som ställt till problem inför årets första Grand Slam-turnering.

– Jag har kämpat emot ett virus i ett par veckor och fick uppsöka sjukhus häromdagen. Det var inte så roligt, säger Sjarapova enligt Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet