Se situationen som fick Miyu Kato och Aldila Sutjiadi diskade.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se situationen som fick Miyu Kato och Aldila Sutjiadi diskade. Foto: Discovery+

Bollflicka träffades och började gråta – Miyu Kato och Aldila Sutjiadi diskvalificerades

Uppdaterad
Publicerad

Dubbelparet Miyu Kato och Aldila Sutjiadi diskades från tredje omgången i Franska öppna idag.

Anledningen?

En bollflicka blev träffad av en boll, och började gråta.

Efter missnöje kring ett domslut började Miyu Kato och Aldila Sutjiadi diskutera med domaren. Kort därefter skickade Kato iväg en boll – som träffade en bollflicka.

Bollflickan började gråta, och matchen avbröts. Spelaren gick fram och bad om ursäkt, och domaren gav inledningsvis en varning för agerandet.

Motståndarna Marie Bouzkova och Sara Sorribes Toromo protesterade dock, vilket ledde till att Kato och Sutjiadi diskvaliciferades.

– Vi sa åt domaren att flickan grät och att bollen gick direkt mot henne. Men det är olyckligt, säger Bouzkova enligt BBC.

SVT Sports tennisexpert Magnus Gustafsson menar att det var korrekt av domaren att diska duon.

– Det hände något liknande i US Open 2020, när Novak Djokovic slog iväg en boll i ilska. Det såg inte så farligt ut, men det träffade olyckligt en domare, säger han och fortsätter:

”Spelaren måste ha ansvar”

– Det är olyckliga omständigheter, men jag tycker att det är en helt rätt regel. Spelaren måste ha ansvar över sin racket och bollen.

Likt bollflickan lämnade Kato tennisplanen i tårar, efter att ha fått beskedet från domaren.

– I mina ögon var det fel av domaren att bara ge en varning i första skedet. Det är självklart att man inte får riskera någons hälsa med idiotiskt beteende, säger Magnus Gustafsson.

Bouzkova och Sorribes Toromo vann första set med 7–6. Matchen avbröts vid ställningen 3–1 till Kato och Sutjiadi i andra set.

Se situationen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.