Världsettan Iga Swiatek var pressad, men besegrade till sist Belinda Bencic. Foto: TT

Swiatek räddade två matchbollar – till kvartsfinal efter förvirring

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Iga Swiatek räddade två matchbollar när hon slog Belinda Bencic med 6-7(4-7),7-6(7-2),6-3 i Wimbledons fjärde omgång.

– Det var inte enkelt. Jag vet inte om jag kommit tillbaka efter att ha haft matchbollar emot mig, hade jag det? säger Swiatek och blev osäker på om hon verkligen räddat två matchbollar.

Bencic hade två matchbollar vid 6-5 och 40-15 i det andra setet när servande Swiatek plockade fram sitt bästa spel och satte två vinnande slag och kunde vända och rädda sig kvar i matchen och få till ett tiebreak. Där var Swiatek överlägsen och spelade hem det med 7-2 efter att ha börjat hitta rätt med forehanden som svajat.

Wimbledon

– Jag vill göra mitt bästa även om jag har två matchbollar emot mig. Jag kände att jag inte hade något att förlora och kunde spela utan fruktan. Det var hon som hade pressen på sig, säger Swiatek.

Svitolina vann hatmöte efter supertiebreak

Den regerande OS-mästaren, 14-rankade Bencic, gav motstånd ända till slutet och var på väg att bryta tillbaka när Swiatek till slut avgjorde matchen med att sätta ett precisionsslag på sidlinjen.

Ukrainskan Elina Svitolina vann ett dramatiskt möte med belarusiskan Victoria Azarenka med 2-6,6-4,7-6(11-9). Ukrainskan avgjorde med ett serveess och tog som vanligt ställning mot kriget genom att inte tacka Azarenka för matchen.

– Efter att min dotter föddes (i oktober) är det här mitt bästa ögonblick i livet, säger Svitolina enligt AP.

Azarenka buades ut när hon lämnade arenan, vilket gjorde Mats Wilander fundersam.

– Hon visste att Svitolina inte skulle tacka för matchen och jag hoppas att publiken förstår det, säger Eurosports expert.

MER WIMBLEDON: Andrej Rublev skaffade sig matchboll efter osannolikt slag

Se osannolika slaget som räddade Andrej Rublev.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se osannolika slaget som räddade Andrej Rublev. Foto: Discovery+

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Wimbledon

Mer i ämnet