Johanna Ojala tror att Linn Svahn kan vara en möjlig avslutare i ett svenskt stafettlag. Foto: Bildbyrån/SVT

Ojala om Svahn som VM-ankare: ”Absolut – hon är grymt taktisk”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s expert Johanna Ojala chattade med tittarna inför längdsäsongen.

Chatta med Johanna Ojala

Tack för alla frågor. Och Vinterstudion "tjuvstartar" faktiskt redan på fredag med längdskidor från Bruksvallarna, 11.00 i SVT1/Play! :)

Tips : I morgon chattar André Pops kl 11 - det får ni inte missa!

Hörrni! Time is up! TUSEN TACK för miljoner frågor. Hann inte svara på alla som forsade in...
MEN, vi ses ju på lördag kl 8:15 då Vinterstudion drar igång för säsongen! Då visar vi också SPRINTKVALET från Bruksvallarna =) Hur glada blir ni inte för det va? ;)

Häng med oss i helgen, lördag-söndag, alpint och längd, Yvette, Pillan och undertecknad i studion
Ses!

//JO

Tomas • Känns som klassiska stilen är nere för räkning. Stakåkning, tekniska zoner eller brutalt hårda banor som inte ska gå att staka på o få orkar. Plus Höga dubbla kostnader för utrustning. Hur länge överlever den klassiska stilen?

Den tror jag överlever trots allt..

Robban • Efter några säsonger med skrala prestationer för herrarna. Finns det någon i truppen som kan ta klivet upp och slåss om pallplatserna i vinter.

Hoppas mkt på Johan Häggström som tog 2 pallar ifjol i Dresden! En ind. sprint och en teamsprint. Sen hoppas jag att Burman, Oskar Svenson (och så klart Calle) får lite vind i seglen!

Nina • Är Johaug fortfarande överlägsen i Tour de Ski eller ser du att någon mer mångsidig åkare har en chans?

Det bilr ju spännande att se hur läget är inför klättringen.. Det rapporteras om en stark Weng,hon hon är ju en stark klättrare. Men vad kan Frida visa upp? Ja du! Men TJ får bli den som får bära favoritskapet..

Ånge • Vill bara säga att du är suveränt bra i vinterstudion tack för all din vetskap och till ett bra program svt.

Heja ÅNGE! =) Och tack!

Biffen • Vad tror du om Marit björgens chans att vinna Vasaloppet?

Jaa du Biffen.. den är klurig! Tydligen är MB i riktigt bra slag. Men vilken erfarenhet har hon av att åka långlopp och Vasan per se? Hinner hon/kommer hon kunna åka nåt lopp innan pga covid? Är kanske Birken en bana som passar henne bättre pga mer uppför? Vasan för platt och snabb? Många frågor, få svar..! =)

Andreas • Tror du Charlotte kör till OS 2022?

Hmm.. Vet Charlotte det ens själv? Jag hoppas ju att hon gör det! Att hon får till en säsong nu som gör att hon orkar och vill!

Per-Anders Andersson • Hej, tror du man kan träna sig till att bli en bra sprinter eller är det medfött. Tänker på t.ex. Jouhaug som kämpade med att bli bättre i sprint.

Det kan man definitivt! Men viss genetik spelar ju in så klart.. snabbhet, muskelfibertyp, vad du gjort för typ av rörelse/aktivitet som barn (upp till 12 år: träna roliga stafetter där snabbheten sätts på prov!).
Frekvens, explosivitet, snabbhet kan ju till viss del tränas i form av styrketräning. Sen att föra över det till skidor och teknik + rörelsehastighet.. där ligger det stora jobbet. MEN, alla individer har ju sina begränsningar..

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet