Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Motståndarna har försökt psyka Alexandra Lazic. Foto: Bildbyrån

Alexandra Lazic: Vi är jättetaggade

Uppdaterad
Publicerad

Ska det bli avancemang i Golden League för de svenska volleybolldamerna måste man vinna borta i Zenica mot Bosnien-Hercegovina. Vänsterspikern Alexandra Lazic, med rötter på Balkan, lovar häftig volleyboll.

– Vi är jättetaggade, vi är bra när det behövs, säger hon.

Sverige vann första matchen i Golden League mot just Bosnien (3-1). Sedan blev det förlust i lördags mot stornationen Belgien på bortaplan (1-3). Hoppet om slutspelsavancemang lever ändå eftersom både gruppsegraren och bästa tvåa går vidare till semifinal.

Men för att sista matchen mot Belgien i Lund de 17 juni ska gälla något krävs seger mot Bosnien.

– De har försökt att psyka lite, de som vet att jag kan språket. Men jag blir mest taggad när sådant kommer in i bilden, säger Lazic.

Har vilat en vecka

Det svenska landslaget är redo efter en veckas vila sedan Belgien-mötet.

– Det har varit en lärorik vecka där vi kollat en del videor och spelat mycket tillammans för att hitta det som inte funkade mot Belgien, säger Anna Haak till SVT Sport.

Det blev förlust med 1-3 mot Belgien, men det var en förlust med mersmak. Och något man tar med sig på den längre resan mot sommarens EM.

– Jag förlorar hellre en bra match än vinner en lätt match. De här två matcherna har fått oss att växa som lag, det känns fortfarande inte som vi nått upp på vår maxnivå, säger Lazic.

SVT sänder matchen mot Bosnien-Hercegovina på lördag kl 17.00 i SVT2/Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.