Hylte Halmstad nollade Falkenberg i Hallandsderbyt

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Nilsson spelade en viktig roll för sitt Hylte Halmstad i kvällens dominanta seger mot Hallandsrivalen, Falkenberg. Hemvändande Nilsson stod för tio poäng och många viktiga blockar när Hylte vann med 3-0.

Efter 16 år i proffslivet valde Marcus Nilsson att vända hem till moderklubben Hylte Halmstad. Och Nilsson och hans Hylte har inlett säsong fint och innan matchen mot Falkenberg hade man bara tappat två set på de fem inledande matcherna.

Tre raka för Hylte

Efter att Hylte vunnit förstasetet kom Falkenberg ut starkt i det andra och drog ifrån. Men genom ett starkt försvarsspel, med många block från Marcus Nilsson, lyckades hemmalaget vända underläget och tog också till slut hem även andraset.

I det tredje ledde Hylte från start till mål och Marcus Nilsson var återigen viktigt när dunkade hem 24-20 till hemmalaget. Falkenberg räddade en matchboll men efter ett servefel var saken klar. Segern innebär Hylte fjärde raka seger i Hallandsderbyt. I toppen av serien kliver Hylte om Sollentuna upp i ensam serieledning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.