Sveriges lagkapten Jonna Wasserfaller var missnöjd efter uttåget. Foto: TT/Arkiiv

Sverige ute ur Golden European League

Uppdaterad
Publicerad

Sex förluster på lika många matcher. Det blev Sveriges facit i Golden European League i volleyboll.

Efter 0–3 i set mot gruppsegraren Tjeckien i den sista omgången står det klart att det svenska damlandslaget med noll inspelade poäng slutade klart sist i gruppen (där även Slovakien och Ukraina ingick). Sverige trillar därmed ur den högsta divisionen och får till nästa säsong ladda om i Silver European League – turneringen som Sverige vann i fjol.

”Det är såklart tråkigt att vi inte får vara kvar i ”Golden” nästa år men det här har varit en bra erfarenhet som vi kommer ta med oss i framtiden”, säger lagkapten Jonna Wasserfaller i ett pressmeddelande.

Sverige, som med stöd av Sveriges olympiska kommitté (SOK) satsar mot OS 2024, har varit tungt skadedrabbade i turneringen och fått klara sig utan sin stora stjärna Isabelle Haak och dessutom systrarna Rebecka och Alexandra Lazic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.