Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gizem Kling Erdogan: ”Även om vi vet att det är fiktion så är det som att kroppen ändå går igenom situationen”. Foto: SVT

Bakom kulisserna vid dramatiska scenen i Tunna blå linjen

Uppdaterad
Publicerad

I en stor brand i ett industriområde omkommer flera kvinnor i en illegal bosättning. Så inleds andra säsongen av prisbelönta serien Tunna blå linjen. 

Det blev en känslosam scen, både för skådespelarna och karaktärerna. 

– Här slår vi sönder dem. I resten av säsongen får vi försöka plocka ihop bitarna, säger regissören Anders Hazelius i dokumentären Bakom Tunna blå linjen. 

Dramaserien Tunna blå linjen har precis avslutat sin andra säsong. Dokumentären Bakom Tunna blå linjen skildrar hur det gick till bakom kulisserna på produktionen, bland annat vid det stora brandinfernot som inledde säsongen. 

– Serien handlar om hur de här poliserna ska kunna behålla sin mänsklighet i en tuff och hård värld. Och den här situationen sätter verkligen fingret på det, säger Anders Hazelius i dokumentären.

Se Bakom Tunna blå linjen i SVT1 söndag 22.00 eller på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.