Imorgon invigs årets upplaga av CinemAfrica. Bland annat visas kenyanska filmen ”The Wall Street Boy”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Inspirationen kom från afrikaners skarpsinne” – hör regissören Charles Uwagbai om sin film ”The Wall Street Boy” i klippet. Foto: Press

Filmfestivalen CinemAfrica tillbaka – öppnar med film om mattegeni

Publicerad

Imorgon invigs årets upplaga av CinemAfrica. Bland filmerna som visas finns kenyanska ”The Wall Street Boy” som handlar om ett mattegeni som sätter den globala penningmarknaden i gungning.

Nordens största filmfestival för afrikansk film är tillbaka. Under tre dagar visas 10 filmer från den afrikanska kontinenten och diasporan på olika platser runt om i Stockholm, med fokus på temat tillgänglighet.

”Historien har inte varit rättvis”

Festivalen invigs med filmen ”The Wall Street Boy” av Charles Uwagbai, som handlar om det matematiska geniet Kipkembo från Kenyas landsbygd.

Genom förståelse från naturens mönster skapar Kipkembo en aktiemarknadsalgoritm som skakar det globala finansiella systemet.

– Inspirationen kom nog från afrikaners skarpsinne. Historien har inte varit rättvis, säger Charles Uwagbai till Kulturnyheterna.

Hör mer från regissören om ”The Wall Street Boy” i klippet ovan.

CinemAfrica äger rum 25-28 oktober, med invigning på nyöppnade Maxim. Filmerna kommer visas på platser som Zita, Etnografiska museet och Medelhavsmuseet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.