Timothee Chalamet som Bob Dylan i A complete unknown

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Timothée Chalamet som Bob Dylan i den kommande filmen ”A complete unknown” Foto: The picture company

Hör Timothée Chalamet sjunga som Bob Dylan i nya filmen

Uppdaterad
Publicerad

I december har den omtalade filmen om Bob Dylan amerikansk biopremiär. Hollywoodälsklingen och Dunestjärnan Timothée Chalamet spelar Dylan – och sjunger hans låtar.

Biografifilmen ”A complete unknown” följer Bob Dylan från hans tidiga år i New York City till den historiska spelningen på Newport folk festival 1965. Filmen baseras på Elijah Walds bok ”Dylan Goes Electric!” från 2015.

Regissör är James Mangold, som tidigare har regisserat filmer som ”Indiana Jones 5” (2023), ”Stulna år” (1999) och ”The Wolverine” (2013). Mangold har också sagt att Dylan gett sitt godkännande till att filmen produceras, och nu står som exekutiv producent till den.

Wonkaskådespelaren, Dunestjärnan och Holywoodälsklingen Timothée Chalamet ska spela folkrocklegendaren – och sjunger själv hans låtar i filmen.

Tryck på klippet för att höra Timothée Chalamet som Bob Dylan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.