Ansökningarna har granskats utifrån konstnärlig och kulturpolitisk betydelse och 1 465 aktörer får dela på totalt 440 miljoner kronor.
– Vi har valt att fördela stöd till så många som möjligt istället för att ge stora belopp till några få aktörer, säger Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin i ett pressmeddelande.
Samtliga konstområden är representerade bland de som beviljats stödet, men musikområdet dominerar. Fotografiska museet i Stockholm är de som får mest, de beviljas drygt 3,9 miljoner kronor i stöd.
Tidigare stödpaket har kritiserats för att vissa yrkesgrupper, i synnerhet de som arbetar bakom scenen, lämnats utanför. Den här gången har också de kunnat söka och bland de som beviljats stöd finns många underleverantörer som ljud-och ljustekniker, bokare och produktionsplanerare.
– Nästan 30% av anslaget går till den gruppen, säger Kajsa Ravin.
En av de som fått mest stöd är PA Kompaniet AB som jobbar med ljud, ljus och scenteknik, de tilldelas drygt 3,5 miljoner kronor.
”Fortsatt stora behov”
Under förra veckan beslutade Kulturrådet om krisstöd för de som haft inställda och uppskjutna evenemang, och under denna vecka har rådet beslutat om vilka som får krisstöd för särskilda behov.
– Vi har gjort bedömningarna utifrån ett kulturpolitiskt perspektiv, alltså är man en väsentlig aktör för att kulturlivet ska överleva?, säger Kajsa Ravin.
Stödet som delas ut idag är Kulturrådets sista krisstöd till kulturen för i år, men kultur- och idrottsminister Amanda Lind har utlovat att nya stödpaket kommer i början av nästa år.
– Det säger nåt att de sökta beloppen för de två senaste fördelningarna var 3,3 miljarder och vi har haft 800 miljoner att dela ut, det säger sig själv att behovet är större, säger Kajsa Ravin.
De får mest i höstens sista krisstöd
Fotografiska, Stockholm, 3 963 000 kronor
Woodlite Sweden, Värmland, 3 920 000 kronor
KB Lorensbergsteatern, Göteborg, 3 815 800 kronor
PA Kompaniet AB, Gotland, 3 567 600 kronor
GSR Event, Stockholm, 3 329 900 kronor
Källa: Kulturrådet